Ukryj komunikat X TA STRONA WYKORZYSTUJE PLIKI COOKIE zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatności
Nowe dostępne od ręki Jak dojechać Kontakt Facebook
Strona główna Polityka prywatności

I Informacje ogólne

  • Niniejsza Polityka Prywatności określa sposób pozyskiwania, przetwarzania oraz zabezpieczania danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z póź. zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 z póź. zm.)
  • Właścicielem strony internetowej autospektrum.pl oraz administratorem danych osobowych jest Auto Spektrum Sp. z.o.o., Al. Powstańców Śląskich 24 30-570 Kraków NIP 6793091382  

II Dane osobowe

  • Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  • Dane osobowe są pozyskiwane podczas wypełniania formularzy dostępnych na stronie (np. Formularz kontaktowy, formularz rezerwacji pojazdu, formularz jazdy próbnej, formularz finansowania, formularz odkupu, formularz zapytania o przedmiot)
  • Dane osobowe są wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na wypełniony formularz.
  • Zawartość strony internetowej można przeglądać bez podawania jakichkolwiek danych osobowych.
  • Każda osoba, która udostępniła swoje dane osobowe ma prawo do dostępu do ich treści oraz możliwość ich poprawiania, uaktualniania, uzupełniania, jak i również żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Wymienione czynności można dokonać poprzez wysłanie stosownego oświadczenia na adres email: autospektrum@autospektrum.pl
  • Pozyskane przez administratora dane osobowe są przechowywane, przetwarzane i chronione zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zbiór danych osobowych został zgłoszony do Generalnego Inspektora Danych Osobowych.
  • Administrator chroni zgromadzone dane osobowe korzystając z następujących środków:                      
    • zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem  

III Informacja o plikach cookies.

  • Serwis korzysta z plików cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  • Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google. 
  • W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  • Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  • Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu partnerów.
  • Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
  • Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

IV Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  • Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.
  • W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami

V Udostępnienie danych.

  • Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  • Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.  

VI Postanowienia końcowe

  • Operator ma prawo do zmian w niniejszej Polityce Prywatności. Osoby udostępniające swoje dane osobowe obowiązuje aktualnie obowiązująca wersja Polityki Prywatności, dostępna pod adresem grupapietrzak.pl/polityka-prywatnosci
  • W sprawach nieuregulowanych niniejszą Polityką Prywatności stosuje się odpowiednio obowiązujące przepisy prawa polskiego.

Grupa Auto Spektrum – Twój dealer i serwis Renault, Dacia oraz SsangYong w Małopolsce na Podkarpaciu i na Podbeskidziu

Auto Spektrum Kraków

al. Powstańców Śląskich 24, 30-570 Kraków 12 423 51 00 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Rzeszów

Al. Armii Krajowej 82, 35-307 Rzeszów 17 859 15 00 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Tarnów

Ładna 82b, 33-156 Skrzyszów 14 628 45 45 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Nowy Sącz

I Brygady 2, 33-300 Nowy Sącz 18 447 70 00 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Wieliczka

Niepołomska 26d, 32-020 Wieliczka 12 288 30 00 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Krosno

Krakowska 199, 38-400 Krosno 13 420 11 77 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Krasne

36-007 Krasne 7a k. Rzeszowa 510 990 754 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Jaworze

Jaworze k/ Bielska-Białej ul. Bielska 551 33 817 33 30 Kontakt Jak dojechać

Auto Spektrum Cieszyn

Cieszyn, ul. Katowicka 185 (48-33) 851 52 37 Kontakt Jak dojechać